CWO vaaropleidingen

CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen. Scouting Nederland hanteert dezelfde richtlijnen als het CWO voor zeil-, roei- of motorbootdiplomas. In alle gevallen bestaat het behalen van zo’n diploma uit een theoriegedeelte en een praktijkexamen.

Wij bij de Karel Doormangroep leren het roeien en zeilen veelal spelenderwijs, regelmatig ook met theorie- en praktijktrainingen en gebruiken daarvoor onze eigen leerboeken. Examens afnelem doen we zelf nog niet, dat besteden we uit of roepen we in.

Er zijn ook goede leerboeken bij andere waterscoutinggroepen beschikbaar.
bijv. van de Katwijkse Zeeverkenners, zie bij CWO https://katwijksezeeverkenners.nl/#/ms-13/2

Er is daarnaast ook nog mogelijk een week een echte zeilschool te boeken in de schoolvakanties.

Wij hebben goede ervaringen met 3 zeilscholen.

Zeilschool het Molenhuis in Woudsend. Welke varen met een grote variatie aan nieuwe zeilboten, hier geen lelievletten (bij de andere twee scholen wel), maar schitterende andere zeilboten. Hier maken sommige van onze leden gebruik van in het voor- en najaar. Wel de duurste van de drie, maar we hebben voor deze weken wel wat korting kunnen bedingen. En sommige leden gaan ook nog in de zomervakantie. Er zijn van ons tientallen leden hier naar toe geweest in de afgelopen jaren en sindsdien behalen we met de regionale kampen en zeilwedstrijden vele prijzen. Een week Molenhuis is leuk varen in praktijk en met theorie en daarnaast ook een leuk vertier in een week voor de lerende jeugd en de instructeurs. We hebben doordat een aantal van onze leden naar deze zeilschool gingen inmiddels de beschikking over eigen leden met instructeurservaring en -certificaten, waar we met de eigen trainingen nu al graag gebruik van maken.

Meer weten over deze zeilscholen?

Kijk op hun websites, vraag de leiding van je speltak of vraag bij Bram van de Hoef

bram@kareldoormangroep.nl

0653627469