Verhuur

Verhuur clubhuis Karel Doormangroep Amersfoort

Het nieuwe clubhuis uit 2017 aan de rivier De Eem van Waterscouting Karel Doormangroep geeft een hele fijne beleving aan onze gasten.
Er zijn grote zalen, een fijne keuken, een fijn zonneterras op het zuiden, een leuke kampvuurplaats, diverse speelterreinen met kampeermogelijkheid en zeer leuke speel- en zwemgelegenheden. Het clubhuis staat centraal in Amersfoort op een mooie en goed bereikbare locatie, zowel over de weg, met het openbaar vervoer, als over het water.
Hieronder diverse beschrijvingen, van o.a. het gebouw, de omgeving en de verdere bijzonderheden.
Het adres is: De Stuw 3, 3813TX te Amersfoort.
Zie ook de Drone-opname van een rondvlucht over ons gebied: Zie hier
Goed in beeld zijn hier: Het hele gebied, ons terrein, het gebouw, de kampvuurplaats en het zwemvlot.

20190713_101524Nw clubhuis 3 vlaggenMatch 3

bggzolder

Begane grond                                                      1e verdieping

Indeling gebouw

 • Gebouw met etages
 • 2 gebruiksruimtes op de begane grond
 • 1 gebruiksruimte op de 1e verdieping
 • Souterrain wordt niet verhuurt
 • Centrale hal met 1 urinoir en 3 toiletten
 • Een douche
 • Invalidentoilet met douche
 • Een moderne keuken, met snelle vaatwasser, vriezer, koelkast, oven en frituur
 • Voorzien van wifi. telefoon en een brievenbus om post te ontvangen.

Begane grond:
Zaal 1, de zeeverkenners, de grote zaal, incl. loungehoek

_RG89815 _RG89822 _RG89828

Begane grond; Zaal 2, de welpen, de iets kleinere zaal

_RG89837 _RG89840 _RG89848

1e verdieping, de juniorverkenners, ideaal voor vergaderingen en/of workshops. Beamer en scherm aanwezig.

_RG89870 _RG89877 _RG89898

De hal van de hoofdingang

IMG-20191009-WA0002 IMG-20191009-WA0010

De toiletten, 3 gewone, 1 urinoir en een invalidentoilet

IMG-20191009-WA0009 IMG-20191009-WA0008 IMG-20191009-WA0011

De keuken

IMG-20191009-WA0005 IMG-20191009-WA0006 IMG-20191009-WA0007

De douches, (nog geen foto van)
We hebben er twee, een grote aparte douche en het invalidentoilet (zie foto bij toiletten) is tevens een doucheruimte.

Terrein
Het clubgebouw van Waterscouting Karel Doorman staat in het centrum van Amersfoort en is gelegen aan de rivier de Eem. Behalve de waterkant is het terrein aan alle zijden afgesloten door een hek, waardoor de kinderen veilig kunnen spelen. De locatie heeft goede parkeervoorzieningen. Het is openbaar terrein, maar in de praktijk zeer rustig. Er is een grote speelweide en ook een speelbos. Aan de waterkant is een amfitheater / kampvuurkuil als ingerichte ontmoetingsplaats. Op ons terrein, direct om het gebouw heen, zijn diverse velden waar activiteiten ondernomen kunnen worden. Op deze velden rondom het clubhuis is in overleg ook ruimte voor tenten. Het gehele gebouw en ook een gedeelte van het terrein is voorzien van buitenverlichting.

Om te kijken hoe de omgeving van het clubhuis er uit ziet kijkt u verder op onze website.
De beschikbaarheid van het clubhuis kunt u via de e-mail opvragen. En voor ook verdere vragen kunt u contact opnemen met de beheerder om in overleg een reservering te plaatsen.

Het gebouw en terreinen zijn beschikbaar voor verhuur aan scoutingclubs op de tijden dat we het gebouw zelf niet nodig hebben en/of met goede afspraken.
Het clubhuis wordt niet verhuurd voor feesten, bruiloften en/of partijen.
Daarentegen zijn (netwerk)bijeenkomsten voor het bedrijfsleven, wijkteams e.d. voor educatie en voor andere diensten vaak wel mogelijk.
Neem altijd contact op met ons via het mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Zomer 2024

Bezetting zomervakantie 2024:
week 6 – 13 juli geen verhuur mogelijk, nog eigen gebruik.
week 13 – 20 juli reeds verhuurd
week 20 – 27 juli reeds verhuurd
de weken van 27 juli t/m 25 augustus zijn nog beschikbaar.

Wilt u weten of de verhuurperiode, bijv. een weekend of een week nog beschikbaar is? Dat kan u opvragen via verhuur@kareldoormangroep.nl of bel met 0651937964 of 0653627469

Voor een vraag over de beschikbaarheid, ook dan stuur ons een mailtje naar bovenstaand adres.

Karel Doormangroep Amersfoort In Google Maps.

Tarieven en tijden 2024

 • De overnachtingsprijs is per 2024  € 7,– p.p.p.n. (all In: water, elektra, vuilnis. e.d. naar alle billijkheid)
 • De overnachtingsprijs voor niet-scouts is per 2023 wordt dit € 12,– p.p.p.n.
 • De minimum prijs per nacht is € 180,–
 • Huur clubhuis en terrein voor scoutingleden/niet commerciële instellingen voor een dagdeel (vm, nm of av) is € 180,–
 • Huur clubhuis en terrein voor scoutingleden/niet commerciële instellingen voor een hele dag is
  € 300,–
 • Huur clubhuis en terrein voor scoutingleden/niet commerciële instellingen een hele week minimaal € 1320,– (schoolvakanties)
 • Voor overige mogelijkheden geldt: prijs op afspraak.
 • We zijn vrijgesteld van toeristenbelasting voor 2023.

De borgsom bedraagt € 250,–

Op zaterdagmiddag van 12:30 – 18:00u. en woensdagavond van 19:00 – 22:00u. gebruiken we het pand zelf.

Wilt u meer informatie, een reservering plaatsen of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met verhuur@kareldoormangroep.nl of bel met Oscar 0651937964 of Bram 0653627469

Omgeving

Het gebouw van Waterscouting Karel Doorman staat in een stadse omgeving aan de rivier de Eem, wel omringt door natuur en ligt dichtbij de historische binnenstad en het station van Amersfoort. Het eigen terrein en de rivier biedt veel ruimte voor diverse activiteiten en zelfs zwemmen en ook in de omgeving is voldoende te doen. Een huisartsenpost en het grote regionale ziekenhuis is heel dichtbij.

Het gebouw ligt tussen wat woonwijken in, aan het begin van het buitengebied van Amersfoort. Aan de overzijde van de ringweg is een klein bos met nog een groot speelveld. Verder is op 10 min. loopafstand het stadspark en landgoed Schothorst gelegen, met veel open velden en een groot bos. In dit park staat ook “Het Groene Huis” waarin en omheen veel te leren is over de natuur en duurzaamheid. Op fietsafstand van 15 minuten kan je naar het bos De Bokkeduinen, wat ook weer grenst aan het grotere bosgebied Birkhoven. Op de fiets ben je met slechts 15 – 20 minuten fietsen bij de Soesterduinen, een mooi gebied met bos, zandverstuivingen, duinen en heide.
Kortom heerlijke gebieden om een hele of gedeeltelijke dag te vertoeven.

 Activiteiten & attracties
Op fietsafstand van het clubhuis bevinden zich:
*   Dierenpark Amersfoort (zie onder deze alinea ook een speciale aanbieding van het Dierenpark) en het Bosbad Amersfoort.
*   Bij het bosbad ligt ook een midgetgolfbaan .
*   Voor bowlen, lasergames en een kinderspeelparadijs kun je bij Superfun terecht, ook op een kleine fietsafstand van het gebouw.
*   Op de fiets is het Henschotermeer goed bereikbaar, voor wie in natuurwater wil zwemmen.
*   Liever overdekt zwemmen? Dan kun je terecht in de Amarena op 10 minuten fietsen of  auto of 15 minuten naar zwembad de Octopus in Leusden of naar zwembad De Duker in Bunschoten op een half uur fietsen of een kwartier met de auto (allemaal zeer leuke baden).

Bij ons clubhuis is ook een visclinic mogelijk, de vismeesters van de Hengelsportvereniging komen graag langs. De kinderen krijgen eerst uitleg en een simpele biologieles over vissen en daarna een heuse visles. Meldt je aan en lees bij scholen dan scoutinggroep. Meer weten over een visclinic? Stuur een bericht naar Stekkie

Speciale aanbieding voor scoutingclubs voor Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort wil graag scoutinggroepen verwelkomen in het Dierenpark. Deze scoutinggroepen mogen naar binnen voor een zeer laag educatief tarief. Graag contact opnemen met het Dierenpark voor het juiste speciale tarief. Reserveren kan ook via deze link:  Dierenpark Amersfoort waarbij bij de naam van de school dan de naam van de scoutinggroep ingevuld dient te worden. Naast dit speciale tarief voor scoutinggroepen zijn er ook normale groepskortingen mogelijk voor groepen mensen boven de 20 personen.

Het Dierenpark biedt ook een speciale app aan. Met deze app kun je tegelijkertijd je route navigeren door het park, informatie vinden over onze dieren en het dagelijkse programma bekijken. Overdag kunt u verschillende dierenpraatjes bezoeken. Elke woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 kunt u een praatje bijwonen over verschillende insecten en spinnen. Kinderen mogen zelfs de dieren vasthouden onder begeleiding!

Binnenstad Amersfoort
Binnen een tien minuten lopen sta je middenin de historische binnenstad van Amersfoort. Het relatief compacte centrum leent zich goed voor een marktspel, vossenjacht of om te winkelen. Ook kunnen er rondvaarten of stadswandelingen worden gedaan en kan de 98 meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren beklommen worden. Ook een bezoek aan het gezellige Eemplein is de moeite waard. Hier aan dit plein zijn diverse winkels (AH, blokker, mediamarkt), eettentjes en de Pathé bioscoop gevestigd.

Mogelijkheden voor meerdaagse hikes
Een tweedaagse hike uitzetten in de omgeving is goed mogelijk. Scouting Labelterreinen PBC Austerlitz en Buitenzorg in Baarn liggen beiden binnen een dag loopafstand.

Catering en winkelen
Vlak bij ons clubhuis zijn diverse winkelcentra, een Lidl is op loopafstand (500m.) De Jumbo (1,8km.) is zelfs 7 dagen in de week open. De dichtstbijzijnde snackbar is op 900m. en thuisbezorgd werkt hier ook prima.

Bereikbaarheid

Het bezoekadres en postadres van Waterscouting Karel Doorman is:
De Stuw 3,
3813 TX Amersfoort

Met de auto
Het adres van Waterscouting Karel Doorman Amersfoort wordt door de meeste navigatiesystemen goed herkend en met Googlemaps zeker.

Vanuit Utrecht / Zwolle (A28) / Apeldoorn (A1/A28) 
Neem vanaf de A28 afslag nummer 8 bij Amersfoort, volg de Hogeweg Amersfoort in, dan bij het kanaal rechts Ringweg Kruiskamp, rechtdoor Ringweg Koppel, links naar De Stuw net voor de ophaalbrug over de Eem, einde van deze doodlopende weg de grote en/of de kleine parkeerplaats benutten, beide mag.

Vanuit Amsterdam:
A1 richting Amersfoort, afslag Bunschoten/Amersfoort nemen, richting Amersfoort aanhouden via de N199, bij km 6.5 linksaf de Maatweg op (langs het ziekenhuis), aan het eind van de Maatweg rechtdoor De Stuw in rijden. Aan het einde van deze doodlopende weg de grote en/of de kleine parkeerplaats benutten, beide mag.

Openbaar Vervoer
Lopend: is het clubhuis op 25 minuten van station Amersfoort bereikbaar. Piet Mondriaanplein, Piet Mondriaanlaan, Eemplein, Kleine koppel, Kwekersweg en De Stuw.
Per bus: Neem vanaf station Amersfoort de bus van Keolis- Syntus o.a. lijn 2, 3, 4, 7 of 76 en 202 naar de halte Kwekersweg, het clubhuis is dan nog ca. 3 minuten lopen richting noord, rechtdoor (beetje links aanhouden), na brug over het water.

Op de fiets
Op de fiets is het gebouw goed bereikbaar.

Per boot
Vanaf het Eemmeer 17km varen op de rivier de Eem, na de (beweegbare) Koppelbrug na 150m links.

× (11u-23u) Hoe kan ik u helpen?