Logboek Junioren Zomerkamp 2021

Zaterdag 17-07-2021

Goedenavond allemaal,
In de ochtend zijn we naar scouting gebracht, vanaf daar zijn we bij de steiger afgezet door een aantal ouders die graag wilde rijden. Eenmaal klaar om te vertrekken na de sleep te hebben geformeerd hebben de afgeduwd en hebben we ongeveer 5 en een half uur gesleept. Onderweg moesten we door een sluis heen en daarna werden we overspoeld door hoge golven van andere boten. Isabel werd kletsnat, hahahaha. Toen we bij het clubhuis aankwamen moesten we onze slaap spullen klaar leggen. Nadat we dat hadden gedaan mochten we zwemmen van de leiding en hadden we wat tijd voor onszelf. Na lekker af te zijn gekoeld in het frisse water en hebben kunnen chillen na de sleep gingen we eten. We aten soep en broodjes hamburger, dat was lekker :D. na het eten hebben we dit stukje geschreven. Tot de volgende keer! Doeiiii.

Jitske
Isabel
Fleur B

Zondag 18-07-2021

Goedenavond allemaal,

Vanmorgen werden we wakker gemaakt met guttenmorgen sunnenshine, dit was voor sommige van ons erg vervelend. Het was tenslotte pas 8 uur ☹. Na het ontbijt hadden we even vrije tijd om te voetballen/zonnen. Er werd ons verteld dat wij uitgekozen werden als proefpersonen van Vax21, hiervoor moesten we geblinddoekt door het “ziekenhuis”.  Hier gebeurden allemaal gekke dingen, je moest parcours afleggen en je werd geopereerd. Aan het einde werd ons verteld dat we een vaccin moesten drinken bij Michael van Dissel, dit zou ons beschermen tegen een opkomend virus.  Na de doop hadden we tijd om te zwemmen/te chillen of zelfs te slapen. Daarna kwam de lunch, maar wat hoorden we toen?! WE HEBBEN HET VERKEERDE DRANKJE GEDRONKEN!!!!!!!! We zijn besmet met het Despo21 virus!!!! We kregen te horen hoe we van dit virus af konden komen, dit kan zelfs tot het einde van het kamp duren. Na de lunch gingen we oefenen met omslaan, dit leek eerst best spannend maar dat was niet. Toen dit was gebeurd mochten we instructie zeilen met Liesanne, dit was erg gezellig #schuingaanishardgaan met L&L (Lucas & Liesanne). Toen de leiding van boord ging mochten we vrij zeilen, dit ging niet zo soepel als verwacht. We kwamen in de knoop bij het dolfinarium, gelukkig kwam Marijn ons redden! Hierna hadden we alweer vrije tijd omdat het eten nog niet klaar was, we aten vervolgens aviko. L&L vonden de aardappelen niet zo lekker maar de rest wel. Vanavond gaan we nog vrij zeilen, en de leiding irriteren.

Bye bye koeievlaai,

Bootje 38

Ifar
Lucas
Jitske
Alvin
Isabel

Maandag 19-07-2021

Goedenavond allemaal,

Vanmorgen werden we wakker gemaakt door het geluid van een sirene en gegil, dit was nog vervelender dan gister ☹. En ook 12 minuten eerder dan gisteren.  Toen gingen we ontbijten was de koers van de bitcoins, eterium, litecoins, secret veranderd (dit heeft te maken met het kunnen betalen van het vaccin tegen despo21). Hierna moesten we het water op, om aan te leggen bij de schouw. Bij elke keer dat we aanlegde kregen we een gekleurde ballon, als we er vier hadden moesten we op het land mastermind doen (ballonen op de juiste kleurencode leggen binnen zo min mogelijk pogingen). Wij hadden hem binnen 2x goed…… En uiteindelijk ook gewonnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daarna kwam de lunch, de koersen waren gedaald dit was voor ons een voordeel. Hierna kwam het grote postenspel, dit was erg stressvol we moesten veel zeilen en ook door de vaargeul. We moesten een parcour, raadsel en een workout doen. Dit was erg vermoeiend. Toen dit was afgelopen hadden we tijd om te chillen zoals ,voetballen ,spelletjes en slapen. Hierna gingen we avondeten, PASTAPESTO!!!!!! Gemaakt door: Liesanne en Kyan (leiding) . Dit was erg lekker, we hebben allemaal 2x opgeschept. Hierna gaan we nog vrij zeilen of weerwolven spelen.

Tschussss!

Bootje 39

Nikki
Fleur B
Saar
Marijn
Koen

Dinsdag 20-07-2021

Hallo allemaal, daar zijn we weer!

Gisteravond hadden we een onverwachte disco. Eigenlijk zouden we vroeg gaan slapen maar de gezellige muziek die aan stond maakte er een feestje van.

We mochten vanmorgen uitslapen tot 09:15 dus eigenlijk was het geen uitslapen.. maarja..

We hadden maar 5 minuten om ons aan te kleden omdat we moesten ontbijten. Tijdens het ontbijt gingen de jongens weer gestoord doen. Na het ontbijt gingen we oefenen voor de handicaprace. We moesten Belgisch roeien (achterwaards roeien), zeilen zonder grootzeil en zeilen zonder roer. Toen we klaar waren met oefenen gingen de meiden slapen. We hadden lunch en kregen briefing over de race. De race begon en WIJ HEBBEN GEWONNNENNNNN!!!!!!! WHOOOOOOOOO!!! Er was iemand die het fok niet goed had vastgemaakt. Toen de race klaar was mochten we terug en krege we vrije tijd, sommige gingen zeilen en andere gingen zwemmen, ook de leiding zwom mee. Na het zeilen en zwemmen gingen we zonnen. Toen gingen de meiden met z’n alle K3 liedjes zingen en kaarten schrijven. De jongens gingen een t-shirt uit de mast halen. (hoe komt die nou weer daar terecht??!)

Na het heerlijke chillen was het tijd voor avondeten. We aten wraps met bonen of chocopasta als tweede ronden). Na het eten was het weer tijd voor corvee en logboek.

Bootje 37

Eva
Kyan
Fleur O
Jim

Woensdag 21-07-2021

Hoi Gerben,

Ons logboek is wat later vandaag, dit komt door het drukke programma van deze dag. We begonnen namelijk met uitslapen 😀 De k(L)i(E)n(I)d(D)e(I)r(N)e(G)n waren hier erg aan toe. We hebben een ontspannen dagje gehouden met minder activiteiten om bij te komen. De kinderen konden lekker zwemmen en KUB spelen. Aan het eind van de ochtend opende er een kraampje waar de kinderen shizzledizzle konden kopen, van snoep tot waterpistolen, van haarbandjes tot handige waterflessen. De kraam was bijna helemaal leeg verkocht dus wij gaan zaterdag uit eten. We hebben nog wel paw-patrol sokken over, dus als één van onze actieve lezers geïnteresseerd is, neem contact op met ons. Na de uitverkoop was er ruimte voor de kinderen om de aangekochte spullen te gebruiken, er werd veel getekend, ingekleurd, met water rond gespoten en haren gevlochten. Ook was er nog de mogelijkheid om waterballonnen te kopen en tegen de leiding aan te gooien, helaas wilde de kinderen hier niet voor betalen, dus sommige ouders zullen nog een factuurtje na krijgen, we willen zaterdag ook een toetje 😉 Vandaag was het aan de kinderen om zelf voor hun eten te zorgen, de wij waren nog niet uitgechilled. Om te koken hadden ze eerst vuur nodig, dus mochten ze zelf proberen eerst vuur te maken. Tot verbazing van ons ging het vuur maken best snel en hadden we 3 brandende vuurtonnen. Met de vlam in de pan mochten de kinderen zelf pannenkoeken bakken op hun eigen gemaakte vuur. Met ronde maagjes mochten de kids tentjes bouwen om hier een nachtje in te overnachten. De creativiteit kwam weer los en we kijken nu naar 4 mooie tenten vanaf onze koffie tafel. Tanden poetsen en naar bed! De kinderen verspreiden zich over de tenten of binnen en gingen lekker slapen. Of toch niet?! Nachtspel?! We hebben de kinderen wakker gemaakt en ze weer in hun reddingsvest laten hijsen. Ze kregen een vlotje van piepschuim achter hun boot te hangen met daarop 5 waxinelichtjes die aan stonden. Het doel was om de waxinelichtjes uit te maken door er water overheen te spetteren met een roeiriem. Na veel spetteren en net iets te veel energie bij sommige kinderen was het tijd om weer te gaan slapen onder de sterrenhemel.

De leiding

Timo
Miko
Jiro
Maaike
Kyan
Liesanne
Michael

Donderdag 22-07-2021

Hallo allemaal,

Vandaag was een zeer spannende dag. We stonden op met oorwurmen in onze slaapzak en mieren overal. We hadden in een zelfgemaakte tent geslapen. Ondanks de ongedierte hebben we wel lekker geslapen. Na het ontbijt hadden we de opdracht om zeilend aan te leggen op de schouw die op het meer lag. Dit was erg lastig voor ons, maar we hebben ons best gedaan. Na het aanleggen hadden we eventjes vrije tijd, en tijd om te lunchen. Na de lunch was het tijd om de grote zeilwedstrijd te houden. Dat ging voor ons niet zo soepel, we voeren de olympische driehoek en dat is best een uitdaging! Voor sommige bootjes was het lastig om over de startlijn te komen omdat deze in de wind lag. We hebben Na wat trucjes te hebben geprobeerd waren we van start gegaan en zeilde we het parcours. We hebben een hoop geleerd en nemen dit mee naar volgend jaar. Na de wedstrijd hadden we tijd voor onszelf en gingen Isabel, Alvin en de andere tweedejaars kinderen zeilen met de leiding op de schouw. Lucas en Jitske hebben geholpen met aardappels, boontjes en vissticks koken. Daarna was het etenstijd en hadden we heerlijke ijs na.

Groetjessss!

Jitske
Isabel
Lucas
Alvin

Vrijdag 23-07-2021

Goedenavond allemaal,

Ik zit aan de keukentafel wanneer ik door het raam naar buiten kijk, een cocktail gele zon wordt weerkaatst door het water van het Wolderwijd. Op het grasveld tussen het gebouw en het meer in zie ik rennende kinderen die een spelletje hollandse leeuwen spelen. Een extra grijs verschijnt op de kinderen van bootje 39, zij hebben vandaag het zomerkamp gewonnen na een spannende eindrace waarbij alle facetten van deze week samen kwamen, zeilen, roeien, wrikken, zwemmen, rennen springen en een klein dansje hier er daar. Inmiddels is het tijd om naar bed te gaan want het spel is afgelopen. Veel kinderen geven ons complimenten en sommige tweedejaars vinden het jammer dat wij volgend jaar niet meer hun leiding te zijn.

En terecht! Ik kijk terug op een mooie week, een leerzame week niet alleen voor de kinderen maar ook voor mijzelf. Het is enorm gaaf om te zien hoe kinderen groeien gedurende week en toch wel hun eigen uitdagingen overwinnen met hulp van mijn team. Het is voor mij een eer om met samen met dit team toppers een week weg te mogen, samen te werken, te genieten, te mopperen, geleefd te worden, maar s ’avonds bij het kampvuur met een lach de dag af te sluiten. Een ieder in zijn of haar eigen kracht, ik kijk er naar uit volgend jaar weer met deze fijne mensen een tof jaar te draaien en samen te groeien. Maaike, Timo, Jiro, Miko, Kyan, Liesanne, You Rock!!

Michael