Logboek: Zomerkamp 2022 – Junior Verkenners

Hallo allemaal,

en welkom op de logboek pagina van het junioren zomerkamp 2022! Ken jij het spel van deze spelregels? misschien kom je dan achter het zomerkampthema van dit jaar!

Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen.

Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!

Zaterdag 09-07-2022

Boot 38 ,
Dylano, Thijn, Nikki en Fleur

We begonnen heel vroeg (08.45 uur) en toen gingen we aantreden, met de reddingsvesten aan. De bagage ging in de aanhanger van de vader van Maxime (bedankt!) en we hebben toen alle ouders een dikke knuffel gegeven en reden weg naar de steiger. Ook heeft Arjan (de vader van Fleur) de witte aanhanger van de leiding meegenomen (bedankt!).

Bij de steiger gingen we de boten zeilklaar maken. We moesten in onze bootgroepjes naar de sluis varen, zeilend.
Bij de sluis mochten we zelf groepjes kiezen. We gingen daar ook naar de WC. Alle meiden hebben gekeken in het huisje van de sluiswachter. De sluiswachter wilde graag bij deze sluis werken omdat in alle andere sluizen de apparatuur te nieuw was. In deze sluis was alle apparatuur nog van vroeger. Er stond zelfs een papierversnipperaar.
De sluiswachter vertelde dat hij zelf met zijn eigen vrachtschip heeft vastgezeten in zijn eigen sluis (Hahahaha).

In de zelfgemaakte groepjes gingen we verder slepen. We gingen toen heel lang spelen. Wel een paar uur, veel gezelligheid en lol. Op de sleep hebben we gepraat, snoep gegeten, geslapen en een spelletje gespeeld op de mini-gameboy (tetris) van Dylano. Op de sleep zijn we gebotst met een boei. Een aantal boten zijn er over heen gevaren (de jongens). De boot van Nikki stuurde er wel netjes langs.
Toen hebben we, toen we wat verder waren (net uit de vaargeul) vrij varen naar het kampterrein. We hebben toen de zeilen gehesen.
Maxime, Dylano, Thijn, Jesper en Thijs en Yeba belanden met hun boot bij het dolfinarium en hebben daar “ingebroken”. Ook hebben ze bijna een zwaan met jonkies aangevaren.
Nikki, Fleur, Isabel en Benthe hadden hun voorlandvast vast in het zwaard. Hierdoor konden ze hun zwaard niet meer omhoog doen en niet helemaal bij het kampterrein komen. Daarna zijn ze rustig naar de kant verder gevaren.

Eenmaal op het kampterrein hebben we onze bedden neergelegd, een watergevecht gedaan en gezwommen. We hebben toen vrije tijd gehad, waarin we met een aantal meiden Halli Galli deden met Timo (leiding). Timo heeft verloren.
Toen moesten we eten. We hebben soep gegeten, tomaten- of kippensoep. En hamburgers (met of zonder kaas). Toen hadden we corvee en moesten we logboek schrijven. We zijn benieuwd wat we vanavond gaan doen!

Zondag 10-07-2022

Boot 39, de allerbeste boot.
Jurrijn, Koen, Quinn, Ifar, Thijs

Niemand weet meer wat er gisteren is gebeurd. Michael had de jongens ervoor gewaarschuwd. Er werden rare geluiden gemaakt en de zaklampen gingen aan. Quinn is daarna op de gang neergelegd en heeft daar de hele nacht niet lekker geslapen. Volgens de andere jongens heeft Quinn als een blok geslapen (tot half 9).

We hebben toen ontbeten. We hebben een watergevecht gehouden met alle waterpistolen die er waren. Iedereen werd nat. Vooral Caithlin was de pineut. Vervolgens ging iedereen relaxen op de hangmat, waar iedereen gelanceerd werd omdat Ifar (en anderen er op sprongen).

Toen moesten we de boot zeilklaar gaan maken omdat we een spel gingen doen. We kregen daar ook de uitleg van het kamp. En de introductie van het thema ‘kolonisten van Harderwijk’. Toen ging iedereen het water op. Er stond te harde wind. Quinn zat op het randje en viel daardoor in het water. Terwijl Quinn heel goed weet dat hij daar niet mag zitten dat heeft de leiding en zijn bootgroepje al minstens 10x gezegd.
Thijs en Jurrijn hebben Quinn weer aan boord getrokken en zijn naar het kampterrein gegaan. Ifar en Koen waren aan het zeilen en aan het lachen. Quinn riep op een grappige manier om hulp. Zijn kont hing in het water, terwijl zijn voeten nog aan boord waren.
Bij het kampterrein waren ook alle andere boten inmiddels teruggekomen. Niet iedereen kwam even terug. De boot van Lucas kwam weer bij het Dolfinarium terecht.

We mochten toen lekker even op de hangmat (die van visnet is gemaakt) hangen. Er gaan ook wat geruchten over relaties die tijdens zomerkamp ontstaan (hahahahahaha).

Omdat het spel op het water nog niet helemaal klaar was, werd er op het land een variant op bedacht: Molky. Dit spel hebben ze gewonnen door Thijs. Hiermee zijn ballonnen verdiend in verschillende kleuren.
We moesten net als Mastermind de code kraken met de vier kleuren. In 6x hebben we de goede code geraden. Daarna hebben we gegeten; hamburgers! Die waren best lekker.

Daarna gingen we weer het water op. Dat ging heel goed. We moesten 4x naar het schouw en weer terug. Thijs ging achter het roer en zei dat het roer het niet deed. Jurrijn ging ook achter het roer, maar ging daar ook snel weer weg. Hij wilde overstag, maar zat aan de verkeerde kant van het roer. Dit maakte dat hij een gijp maakte. De jongens konden nog net op tijd bukken.
Timo (leiding) was bij de schouw heel kritisch op de manier waarop de jongens gingen aanleggen op de schouw. We moesten uiteindelijk om een boei heen om daarna een aantal keer opnieuw aan te leggen. Daarna mochten we weer naar het land om de hindernisbaan te doen. Wij hebben de baan in 12 minuten gedaan. Quinn zei dat hij goed touwtje kon springen, maar hij deed er 2 minuten over om 20 x te springen.

Toen stopte het spel en hadden we een vrij moment. Daarna gingen we avondeten (er is tijdens het eten mayonaise in Jim zijn vla gedaan -bah-) . En nu schrijven we logboek.

Maandag 11-07-2022

Boot 37
Jitske, Maxime, Jesper, Fleur B, Caithlin,

Na het avondeten gingen we het spel ‘kolonisten van Harderwijk’ spelen. Je kreeg op basis van je verdiende punten grondstoffen; erts, hout, steen, graan en schapen. Daarmee kon je dorpen, straten en steden kopen of een ontwikkelingskaart. Wij hebben op dit moment nog niks gekocht. We hebben wel als start een dorp en een straat gekregen (iedereen). Die hebben we ergens op het spelbord neergezet. Je moet zo veel mogelijk dorpen en steden bouwen. Wie aan het einde het meeste heeft die heeft het spel gewonnen. EN daarmee ook het kamp.

Daarna hebben we nog met een grote groep het spel weerwolven gespeeld. We moesten dit spel zelf begeleiden omdat de leiding met andere dingen bezig was. Een aantal wilde niet meedoen en deden een eigen spelletje of speelde op de hangmat.

Toen moesten we naar bed.

De dames hebben nog elkaars haren gevlochten en gelezen. De jongens waren liedjes aan het zingen en tegen de deur aan het bonken. De leiding kwam toen op een gegeven moment zeggen dat we echt moeten slapen.

De volgende ochtend werd Caithlin wakker met een ontstoken dik oog. Ze keek in de spiegel en schrok van zichzelf. Ze heeft het de hele dag verder gekoeld.  

Iedereen stond op en we gingen ontbijten. We hadden een lekker ontbijtje, aldus Fleur. Na ontbijt stapten we op de boten. We werden ingedeeld op niveau en kregen zeilles. Dat was erg leuk. Er was alleen heel weinig wind. We hebben daarna nog geoefend met roeien en Belgisch roeien. We hebben ook zeilend een man-over-boord manoeuvre gedaan. Hierbij ging een boei overboord, die je weer moest ophalen.

Daarna gingen we lunchen. Er werd met eten gegooid. De jongens gingen iedereen aan elkaar koppelen.

Gijs (leiding) wilde een grapje uithalen met de kinderen. Hij vroeg de kinderen om een momentje stilte en is toen stiekem naar binnen gegaan om te douchen , waardoor de kinderen extra lang stil moesten zijn. De andere leiding (Miko) riep de kinderen bij elkaar en zei dat we om de hoek moesten gaan staan om een grapje met Gijs uit te halen. We verstopten ons om de hoek en bleven erg stil. Toen Gijs klaar was met douchen en de hoek om kwam. Toen rende we achter hem aan om een hoopje op hem te doen en op hem te springen.

Na het eten gingen we met onze eigen bootgroepjes aan boord en gingen we naar de schouw varen. Daar hadden we een-alles wedstrijd. Eerst moesten we tussen de schouw en een boei heen en terug roeien, toen wrikken, toen Belgisch roeien en uiteindelijk met alleen de fok terug zeilen. Wij werden derde.
Na het spel gingen we naar de kant. Caithlin ging het water in springen omdat ze niet helemaal terug wilde varen, maar liever terug wilde zwemmen.

De zon ging schijnen en we mochten lekker afkoelen en zwemmen in het water voor het clubgebouwen. Een aantal hadden het niet warm genoeg en gingen nog voetballen. Jesper is nog van de steiger afgevallen, plons het water in.

Toen we klaar waren met zwemmen gingen we opdrogen in de zon. Toen gingen we een vuurtje maken voor de pannenkoeken, dat ging erg goed. Ons vuurtje was helaas te groot, daardoor kon er geen pannenkoek gemaakt worden op onze eigen korf. Daarom hebben we onze pan neergezet bij een ander groepje. De pannenkoeken krijgen het cijfer 10. Er werd een poedersuiker gevecht gehouden. En er vielen wat pannenkoeken op de grond. Omdat het pannenkoeken bakken soms wat lang duurde gingen we bramen uit de bosjes eten.
Daarna hadden we weer wat vrije tijd en gingen we met Miko haar krukken rondlopen.

Dinsdag 12-07-2022

Boot 36
Isabel, Lucas, Jim, Yeba, Bente

Na de vrije tijd van gister zaten we bij het kampvuur. We hebben daar snacks en zoutjes van Dylano opgegeten. Hier hebben we gezellig gekletst.
Na het kampvuur hebben de jongens de wc-ontstopper gevonden. Vorig jaar hebben deze op de muur geplakt waardoor iemand van de leiding (Liesanne) er tegen aan liep. Nu hebben ze hem op het raampje van de deur geplakt. Helaas had de leiding (Maaike) hem gezien.
Toen gingen we naar bed. Caithlin was nog actief en heeft de hele avond nog handstanden gemaakt.

Toen we vanmorgen wakker werden was het al best wel laat. We hebben uitgeslapen. Bij de jongens werden volgens Lucas te erge grapjes gemaakt en te erge dingen gedaan. Wat we niet mogen opschrijven.

Omdat de jongens eerder wakker waren (half 8/8uur) dan de rest hebben ze een spelletje Uno gespeeld tot ze het bed uit moesten. De meiden sliepen lekker uit tot half 9.
Toen iedereen aangekleed was gingen we lekker ontbijten en werden er grapjes gemaakt over stelletjes. Na het ontbijt hebben we nog even gezwommen tot we werden geroepen om naar de slaapkamers te gaan. Daar moesten we onze zwemkleding aan doen en onze handdoek en shampoo mee nemen. Ook moesten we onze blinddoek mee/om.

Per bootgroepje werd je de gang opgeroepen en moest je de doping doen. We moesten in de polonaise een parcours afleggen. Met aan het einde een drankje van : cola, CrystelClear, saus, vla, kruiden, thee en ei. Wat zat er niet in?
Tijdens het parcours moesten we onder grotten door kruipen, van een glijbaan, over een boom heen, in de vallei lopen. In de vallei was een storm met een rikikiki fliki; die maakte ons nat. En toen kwamen we op en andere plek daar was een jachtluipaard; we moesten sluipen door de bosjes. Toen kregen we een ziek mooie tattoo. We mochten zelf kiezen waarvan hij gemaakt werd: mes, kaasschaaf, deegroller, blikopener, lepel. Er kwam veel bloed bij kijken. Het bloed smaakte een beetje naar curry. Toen gingen we naar de massagesalon met stroop en confetti. Toen liepen we naar het water en moesten we het vieze drankje drinken. Jim was de enige die het lekker vond en nog een drankje wilde.

De dames mochten na de doop gaan douchen.
Bij de lunch aten we nog een restje pannenkoeken van gisteren. Jim en Lucas speelde met nog wat andere jongens voor, tijdens en na de lunch nog met de zeepbaan.
Toen we klaar waren met lunchen gingen Ifar, Jim, Lucas en Koen boten spotten; waarbij ze naar andere mensen zwaaide. Koen deed alsof een van de dames op de boot zijn oma was en riep ‘hey oma’.
De dames hebben haren ingevlochten en Donald Duckjes gelezen.

Daarna gingen we alle losse onderdelen van de boot halen zodat we konden oefenen met omslaan. Dat was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😊
Er moest veel water uit de boot gehoost worden. Toen mochten alle jongens douchen. Lucas koos er voor om zijn haar niet onder de douche maar in het meer te wassen. 
Daarna gingen we uitrusten, spelen en zwemmen.
We mochten de monsterrol tekenen en kregen onze kampshirts en maakte een groepsfoto. De kampshirts zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk!!! Isabel vindt de kleur wat minder mooi. Oranje is niet haar lievelingskleur.
Toen gingen we nog even uitrusten en eten. We hebben pasta pesto (dat heel lekker was) gegeten. En een toetje; dat was een lekker ijsje.
En toen gingen we logboek maken.
We typte [begin van voor af aan met lezen.]

Woensdag 13-07-2022

Boot 38
Fleur O, Nikki, Dylano, Thijn

Na het corvee moesten we de boten nachtklaar maken. Het bestuur was gisterenavond ook nog langs gekomen, waarvan twee ouders zijn van twee juniorverkenners (Gwen en Sjoerd). Bram v/d Hoef en Oscar waren er ook.

Na het corvee mochten we een tent bouwen, je mocht zelf kiezen met wie je een tent ging bouwen. Sommige wilden alleen en anderen willen met twee en weer anderen met een grote groep. Thijn heeft een hangmat in zijn tent gemaakt, waar hij zijn eigen matje op kan leggen.
Daarna gingen we alle bedden naar de tent brengen. Twee kinderen wilde liever binnen slapen en hadden nu de slaapzaal voor zichzelf.
We mochten daarna lekker bij het kampvuur zitten. Dylano had via de post marshmallows gekregen, die hebben we opgegeten.

Daarna gingen we met een pan boven het vuur popcorn maken. Dit was super lekker! Er had alleen wel wat meer poedersuiker in gemogen. Volgens Nikki deed het bestuur erg zuinig.

Daarna deden we een afvalrace. Je moest stil zijn en als je praatte moest je naar bed. Er kwamen steeds meer opdrachten bij: op 1 been staan, handen vooruit, handen boven je oren en hinkelen. Fleur O en Jitske stonden in de finale. Jitske heeft gewonnen. Haar prijs was dat ze als laatste naar bed mocht.
Er werden door de loodsen en de leiding ook trucjes gebruikt om ons aan het praten te maken of te laten bewegen.

Iedereen ging daarna in zijn zelfgemaakte tent liggen. Thijn deed zijn tent omhoog en toen was de leiding (Jiro) stiekem in zijn tent gaan liggen om hem te laten liggen. Toen ging het regenen en kwam de leiding (Micheal en Gijs) met het slechte nieuws dat we toch binnen gingen slapen. Iedereen verplaatste zijn bed weer naar binnen.
Het was een onrustige nacht omdat de jongens aan het klieren waren. We lagen door het verplaatsen allemaal pas na 00.00 uur in bed. De meiden konden niet door de gekke lachjes van de jongens slapen en moesten daar om lachen. Uiteindelijk viel iedereen in slaap.

De volgende ochtend werden we wakker gemaakt door de leiding (Miko en later Maaike, de allerbeste leiding). Toen gingen we aankleden en ontbijten. Bij het ontbijt moesten we een lunchpakketje maken. Toen gingen we onze spullen inpakken om naar de stad te gaan (na onze corvee). We konden nog heel eventjes spelen (10 minuten). Toen liepen we naar de stad (Harderwijk). Fleur O kwam haar nicht tegen in de stad.
In de stad hebben we een spel gedaan waarmee we met foto’s van de stad kralen moesten zoeken. Het was een super leuk spel, maar wel heel warm. Gelukkig was er een watertap in de stad.
De laatste foto was van de leiding. Eén van de leiding had de laatste kraal. Als je de goede leiding raadde (twee pogingen) kreeg je de extra kraal. Niemand heeft het geraden.
De volgorde van de winnaars: 36, 38, 37, en als laatste 39.

Toen moesten we groepjes maken van minimaal 2 personen en mochten we winkelen. Er is vooral snoep gekocht en er zijn wat spulletjes en speelgoed gekocht. Een aantal hadden nog wat centjes over en hebben dit aan de straatmuzikant gegeven of aan een ander kind zodat hij/zij nog wat kon kopen. Toen het geld op was gingen we terug.
Eenmaal terug gingen we zeilen. De eerstejaars ging, zonder leiding, in de vletjes zeilen. En de tweedejaars die mochten op de schouw zeilen (met leiding). Het was super leuk om op de schouw te zeilen. Er was een stootwil van de schouw gevallen die het bootje van Thijn weer zeilend had opgehaald.
Toen we terug waren mocht je zwemmen en vrij spelen. Fleur O en Nikki gingen de leiding helpen met het bakken van vissticks en hebben hierdoor in het geheim extra grondstoffen verdiend. Daarna gingen we lekker eten.  

Donderdag 14-07-2022

Boot 39
Koen, Jurrijn, Thijs, Ifar, Quinn

Gisterenavond hebben we een kubbs tournooi gedaan. Wij werden tweede. Daarna het katan spel. We hebben een development kaart gekocht en toen kregen we een punt waardoor we dichter bij de winst zijn.

Toen mochten we tandenpoetsen en slapen in onze eigen tenten. We hebben tot laat UnO gespeeld. Er mag niet opgeschreven worden tot hoe laat.
Toen gingen we slapen. De volgende ochtend werden we wakker door een gans die een schaap na deed in het water. Ook wel Yeba.
Dat was erg grappig hahaha.

Toen gingen we ontbijten. We moesten de boten zeilklaar maken. Toen hadden we een wedstrijd, je boot moest om een rode boei. Zo snel mogelijk. Het maakte niet uit hoe.
We waren een beetje laatste. We waren eerste vanaf de onderkant. We zijn vierde; we zeggen niet van hoe veel.
Bijna de top 3.

Toen gingen we lunchen. Na de lunch hebben we gechillt. Daarna gingen we een zeilwedstrijd doen. Een Olympisch driehoek.
We moesten om boeien heen varen. Tijdens het opkruisen ging het soms een beetje fout.
Wij werden 3e en 4e. Of 1e en 2e vanaf de onderkant “holy moly wat goed”
Het was niet leuk.

Daarna hebben we heel veel ge-ezelt (voetbalspel).
Er werden grapjes bij elkaar uitgehaald.

Toen gingen we eten. Wraps met kip-bbq saus-cola van holle bolle Gijs. Het heeft de hele dag opgestaan op het vuur.

En nu eten we de komkommers op en schrijven we logboek.

Vrijdag 15-07-2022


Boot 37
Caithlin, Fleur B., Maxime, Jitske, Jesper

Gisterenavond mochten we kiezen wat we gingen doen vrij zeilen of op het kampterrein bijvoorbeeld een spelletje spelen. Twee boten gingen catamaran varen. Eén boot kwam bijna op de schouw terecht. En weer een andere boot ging meerdere keren gijpen.
Op het kampterrein werd het spelletje Molky gespeeld (de meiden) en de jongens gingen sporten.

Daarna moesten we allemaal naar bed. We mochten nog een keer in onze zelfgemaakte tent slapen. We hebben nog even gekletst. Toen moesten we gaan slapen maar dat deden we niet. Het waaide zo hard dat we bijna geen dak hadden. De leiding had de deur open gelaten dat als we het te koud vonden we binnen konden slapen.

Toen werden we wakker en gingen de meiden de jongens wakker maken met het woord “Hammmmmm” Jim moest zes keer wakker gemaakt worden, want hij viel iedere keer in slaap. Daarna gingen we aankleden en ontbijten. Na het ontbijt moesten we onze tas alvast inpakken en onze matjes terugbrengen naar binnen. Ook moesten we de tent afbreken. Maxime is blij dat hij zijn trui weer gevonden heeft.
Daarna hebben we het veld opgeruimd en Teun (loods die even langskomt als leiding) had die opdracht gegeven. We wilden dat niet dus we gingen daarom bij het bankje zitten bij de zenboom. Uiteindelijk hebben we toch opgeruimd en alle confetti van het gras gepakt en over Teun heen gegooid. We gingen opruimen omdat we bang waren dat we anders zomerkamppunten zouden verliezen. De jongens gingen daarna Teun tackelen en hem in het water rollen.

Daarna gingen we een spel spelen waarvoor we vragen moesten beantwoorden. Het was een Quiz. We waren eerste. We kregen 14 grondstoffen. Daarna gingen we voor de laatste keer Catan spelen. Toen hadden we eventjes vrije tijd.
Daarna gingen we lunchen; we kregen wraps omdat deze op mochten.
Toen werd de uitreiking van Catan bekend gemaakt. De 1e mocht de hele boot klaar maken, de 2e en 3e mochten alleen het grootzeil hijsen en de laatste mocht helemaal niks voorbereiden.

Toen gingen we het eindspel doen. Wij werden 4e. We moesten drie keer om de leidingboot heen, de 1e keer roeien, 2e keer wrikkend en 3e keer zeilend. Toen moesten we daarna een parcour afleggen. De 1e keer met fokkenzak, de 2e keer met een ballon met water die niet mocht knappen anders krijg je strafpunten.  Daarna waren we klaar en kregen we de uitreiking wie zomerkamp had gewonnen. [De ouders horen dat morgen haha]

Daarna hadden we heel veel vrije tijd. Caithlin was in slaap gevallen tijdens het lezen van Donald Duckjes. Daarna hadden we nog steeds vrije tijd en mochten we de bonte avond voorbereiden.

Vanavond hebben we eerste bonte avond en daarna een disco.

En toen gingen we eten. Op de tafel was aluminiumfolie. Tijdens zomerkamp werd een nummer veel gedraaid ‘de zon schijnt op mijn piemel’. Alle kinderen zingen dit liedje het hele zomerkamp (de leiding heeft geen idee hoe ze hier aan komen). Dit werd ook op de tafel geschreven met saus. Alle patat werd op tafel gegooid.
Daarna gingen Teun en Gijs (laatste is leiding geworden dit jaar bij de JV) over de saus tafel glijden.

En nu hebben we weer corvee. Daar werd nog uitgebreid het liedje gezongen.

Morgen gaan we op de sleep, daar hebben we een beetje zin in. Tot morgen!!

Slot

Daar zit ik weer, aan de keukentafel kijkend uit het raam zoals vorig jaar. Het seizoen zit er weer bijna op, fijn, jammer, voldaan en misschien wel een beetje verslagen. Een bewogen jaar weer. Het herpakken na Corona tijd, het aanpakken van de schouw naast onze full-time banen/studies/ondernemingen en het inspelen op elkaar als team. Daarnaast nemen we ook afscheid van Miko wat ons zwaar op het hart ligt. Na 20 jaar lid van KD en misschien wel 8-9 jaar als leiding van de Junioren is het jammer om haar te zien gaan, we treuren niet uiteraard maar juichen het ook toe.

Het is mooi om te zien hoe iedereen in zijn eigen kracht opeereerd op een kamp.

Maaike als overzienend oog,
Timo die handig is en altijd de rust bewaard,
Jiro met een luisterd oor en engelen geduld,
Gijs die bij iedereen een grijns op het gezicht tovert,
Miko die ondanks haar gebroken voet een spin in het web is,
en Kyan die als hulpleiding overal helpt waar nodig.

Een mooi zooitje bij elkaar zo zou ik zeggen. Ondanks dat we af en toe mopperen in onszelf of naar elkaar (dan duurt een week toch lang) hebben we het erg gezellig samen en heeft dit kamp ons toch weer wat dichter naar elkaar gebracht.

Ik kijk uit naar het volgende seizoen waarin ik weer samen mag werken met dit team toppers!

Tot volgend jaar!

Michael