Logboek zomerkamp 2023 Junior verkenners

Hallo allemaal,

Welkom op de logboek pagina van de junior verkenners. Hier kunnen jullie iedere dag een nieuw logboek vinden. Deze word altijd geschreven door een ander boot groepje zodat je het altijd vanuit een ander perspectief leest. tussen 20:00 en 22:00 zal het worden gepubliceerd.

Vrijdag 14-07

Tjonge, het is alweer bijna voorbij. Wat is de week snel gegaan dan. Voor mij helaas het laatste zomerkamp bij de Karel Doorman groep. Enigszins bewust van dit feit ben ik deze week met veel zin begonnen, en wat heb ik ervan genoten! Het zijn een aantal momenten die zo’n kamp voor mij persoonlijk super tof maken. Stukjes zeilen, de kinderen zien groeien door de week heen in hun zeilkunsten, het frituursnackje savonds bij het kampvuur maar vooral de gezelligheid binnen het leidingsteam.

Vorig jaar schreef ik over de individuele krachten van elk leidingslid, en daar is vrijwel niks aan veranderd behalve dat we nog beter op elkaar ingespeeld zijn en elkaar beter kennen wat resulteert in een soepeler verloop van het kamp. Lopen er dan soms nog dingen een beetje stroef? Ja, zo nu en dan, maar ook wij leren iedere dag.

5 jaar geleden ben ik begonnen bij deze groep als leiding bij de juniorverkenners. Het voelde alsof ik in een warm bad stapte. KD is een grote familie en dat merk je in elke leeftijdscategorie. Van welp tot loods en misschien wel leiding groeien deze mensen met elkaar op en dat vormt sterke banden. Persoonlijk vind ik dat heel mooi om te zien en dat nodigt enorm uit om ook van buitenaf deel te nemen aan deze groep.

Het moment is aangebroken voor mij om mijn tijd anders in te vullen. Ik had hier graag nog 5 extra jaren rond gelopen dus zonder emotie typ ik dit stukje niet. Het is jammer om de groep te verlaten maar aan al het goeds komt een eind.

Ik wil graag iedereen bedanken bij KD voor een geweldige tijd en hoop jullie zo af en toe nog te kunnen helpen hier en daar. In het bijzonder natuurlijk het JV-leidingsteam:

Maaike,
Timo,
Jiro,
Gijs,
onze zomerkamp buddy Kyan,
hulpleiding Teun en Sarah,
en oud leiding Miko, Annabelle en Marc.

Dankjulliewel!

Michael

Donderdag 13 juli 2023

Lief logboek,

Vandaag werden we gewekt door de vrolijke deuntjes “Bunda” en “Wakker worden” van Jochem Meijer. Langzaam begonnen we de tafel te dekken en op te staan, waarna we rustig konden ontbijten. Het was een heerlijk ontbijt waar we van genoten. Na het ontbijt besloten we om de slaapzaal op te ruimen, omdat het bestuur vanavond langs zou komen. Nadat we hadden ontbeten en opgeruimd, begonnen we met het spelen van allerlei kleine spelletjes. We speelden bijvoorbeeld hinkelen, drie blokjes van elkaar stelen fles vooruit vasthouden en probeerden zo snel mogelijk een boterham op te eten, om er maar een paar te noemen. Helaas verloor ons groepje veel geld tijdens deze spelletjes. Het geld werd steeds meer of minder waard, waardoor er enorme inflatie ontstond.

Na de spelletjes hadden we een lange periode van vrije tijd. Op een gegeven moment werd al het geld echter plotseling tien keer minder waard. Vervolgens gingen we lunchen en daarna deden we bunker trefbal. Het spel was ontzettend spannend en leuk om te doen. We hadden een speelveld met vier vakken, waardoor we allemaal tegelijkertijd konden proberen om elkaar af te gooien of juist niet geraakt te worden.

Na het trefbal hadden we weer vrije tijd, zoals gebruikelijk. Vervolgens genoten we van een heerlijk avondmaal met bruine bonen, gehakt, maïs, kwark, sla en geraspte kaas. Het bestuur kwam ook nog langs, wat natuurlijk erg gezellig was. We zijn erg benieuwd naar wat we de rest van de avond nog zouden gaan doen.

Doei lief logboek,

Groetjes: Jurrijn, Tijn, Merlijn en rafael (bootje 39)

Motto van de dag: Verander de prijzen nooit. iedereen raakt in de war

Woensdag 12 juli 2023

Fakka broeders

Vanochtend werden we gewekt door een vrolijk fluitdeuntje dat klonk als “Ik ga zo een stukje spelen op mijn fluit”. Het was een grappige en opgewekte melodie die ons direct uit bed deed springen. Snel begonnen we met ons klaarmaken voor het ontbijt, maar tot onze teleurstelling was de kaas al op. Niet getreurd, we lieten ons niet uit het veld slaan en gingen aan de slag met de corveetaken.

Onze taak was het terrein opruimen, en we gingen er met volle energie tegenaan. Nadat alles keurig was opgeruimd, was het tijd voor een leuke activiteit. We trokken naar het strand genaamd Walhalla, gewapend met palen. Daar stonden verschillende spelletjes op het programma. Een van de opdrachten was om de paal neer te leggen en er onderdoor te kruipen door een kuil te graven. We werkten samen en hadden ontzettend veel plezier terwijl we de uitdaging aangingen.

Na het kuil graven was het tijd voor het werpen van een reddingslijn. We moesten onze werptechniek laten zien en probeerden zo ver mogelijk te gooien. Het was spannend en opwindend om te zien wie het beste kon werpen. Nadat we ons op het strand hadden vermaakt, keerden we terug naar het kampterrein.

Terug op het terrein wachtte ons een fysieke en mentale uitdaging om ons te bewijzen als echte KD-watchers. De oefeningen waren intens en vereisten zowel kracht als uithoudingsvermogen. We begonnen met zo snel mogelijk heen en weer zwemmen naar een boei. Daarna was het de beurt aan het bootparcours, waarbij we zonder in de boot te zitten een uitdagend traject moesten afleggen. Vervolgens stond er een parcours op het programma waar we behendig over obstakels moesten springen, waaronder dikke Amerikanen. Het vergde concentratie en behendigheid, maar we slaagden erin het succesvol af te leggen. Als laatste deden we nog burpees, waarbij we zowel kracht als uithoudingsvermogen op de proef stelden.

Na deze intensieve sessie was het hoog tijd om te douchen en wat op te frissen. De verfrissende stralen van het water spoelden de vermoeidheid van ons af en we voelden ons weer energiek. Daarna was het tijd om aan te schuiven voor het avondeten. Op het menu stonden aardappelen met broccoli en vissticks, vergezeld van een heerlijk sausje naar keuze.

Met volle buikjes en een voldaan gevoel sloten we de dag af. Het was een dag vol avontuur, teamwork en persoonlijke uitdagingen. Ondanks de kleine tegenslagen, zoals de kaas die op was, hadden we een geweldige tijd en we maakten mooie herinneringen die we nooit zullen vergeten.

Laterrrrr broeders 

motto van de dag: Joe moet leren zwemmen want dat is hij vergeten!

Door: Thijs, Sandor, Jesper en Joe (bootje 38)

Dinsdag 11-07

De helft al? Het gaat erg heel snel. Vandaag om 12:00 markeerde het middelpunt van het kamp dus de tweede helft is al van start.

Deze ochtend konden we rustig ontbijten en daarna vrij spelen, dat was rustgevend en leuk. Daarna moesten we alle spullen inpakken voor het passagieren. Passagieren is als je ergens heen gaat in de buurt. Nu gingen we passagieren naar de stad Harderwijk. Eerst liepen we langs het Dolfinarium, over een brug, langs een paar restaurants, onder de poort door, langs de fontein, naar het plein.

Maaike en Timo waren al eerder in de stad en hadden een vreemd figuur gezien die spullen aan het verstoppen was. Het was aan ons de taak om te vinden wat ze precies verstopt hadden. We kregen foto’s te zien van locaties in de stad, die we op moesten zoeken. We zochten goed en vonden daar….. MUNTEN! Er waren vier plekken die we moesten opzoeken: de kerk, de fontein, de poort en de hoge toren. Wij hadden als eerste alle munten gevonden!

                Toen iedereen alle munten had verzameld gingen we lunchen met zijn alle. Vervolgens mochten we vrij door de stad lopen, iedereen had centjes bij zich om daarmee te kunnen shoppen. We mochten bijna 2,5 uur winkelen. De action was bijna leeg gekocht en specifiek het vak met de confetti kanonnen….

                Daarna gingen we terug langs de fontijn, door de poort, over het bruggetje, langs het Dolfinarium, naar het clubhuis. Daar zat opeens een vreemde man. Michael knoopte een gesprek met hem aan om te vragen wat hij hier deed. Hij leek een chauffeur te zijn van de buren en zat dus op de verkeerde plek, rustig een boekje te lezen. Hij begreep dat wij een besloten terrein hadden en is bij de buren gaan zitten.

                Daarna mochten we vrij spelen. De leiding was ondertussen al bezig om vuur te maken zodat we straks op open vuur pannenkoeken konden bakken, Lekkere romige pannenkoeken. Dat was een groot succes! Iedereen vond het lekker, zelfs de leiding. Zij hebben gecheat, want zij hebben hun pannenkoeken in de keuken gemaakt. Nu schijven we dit logboek en straks mogen we vrij zeilen! Nu al zin in!

Bootje 36

Dylano
Rowan
Myrthe
Julie
Bente

Maandag 10 juli 2023

Yo gappies,

Het begon allemaal gisteravond toen de dames besloten om een confettikanon in de kamer van de jongens te laten afgaan. De jongens waren vastbesloten om de dames terug te pakken en begonnen met het bedenken van een plan. De volgende ochtend werden we wakker en wisten we eigenlijk niet zo goed wat we moesten doen. We besloten om rustig te ontbijten en onszelf helemaal vol te proppen. We pakten een boterham, smeerden er van alles op en propten het naar binnen. We hadden bijna alles op, maar ach, dat maakte niet uit, want de leiding zou wel nieuwe halen.

Na het eten kregen we zeilinstructies en dat was behoorlijk saai. Maar we moesten toegeven dat we er wel iets van hebben opgestoken. Daarna was het weer tijd om te eten. Maar nu was echt alles op. “Want ik ben een vreetzakje,” zei Maxime. Nadat we goed gevoed waren en helemaal verzadigd, begonnen we aan DE GROTE zeilwedstrijd. We hebben het echt goed gedaan, ondanks dat de wind niet echt meewerkte en we constant aan het verlijeren waren. We weten niet hoe lang het duurde, maar het leek een eeuwigheid te duren omdat we steeds moesten opkruisen en dat schoot niet echt op. Maar ondanks alles hebben we uiteindelijk toch hard gewonnen.

Oh ja, en Gijs ging keihard hardcore dansen. Op een gegeven moment viel hij zelfs in het water, maar dat bleek uiteindelijk alleen maar in onze fantasie te zijn. Daarna voeren we met de boot hard naar het strandje en ruimden we alles keurig op. Vervolgens genoten we van een heerlijke vrije zwempartij. Na het zwemmen was het weer tijd om flink te eten. We hadden kip, pasta en pesto. Het smaakte verrukkelijk.

Tjuus gappies

Groetjes, 

De bongo aapjes: Isabel, Isis, Emi, Morgan en Maxime boot 37

Motto van de dag: Ik ben een bongo aapje

Zondag 9 juli 2023

Lief dagboek,

Vandaag was gewoon een geweldige dag. We werden gewekt door de zon die ons goedemorgen wenste. Daarna speelden we het liedje “Draai met je Bunda”. Daarna gingen we aan de slag met onze taken en moesten we de tafel dekken. We genoten samen van een heerlijk ontbijt, en de leiding verraste ons door met een nerf-gun op ons te schieten. Het bootgroepje moest een rood muntje inleveren (nummer 39) omdat ze niet aardig waren tegen elkaar.

Daarna gingen we naar binnen om ons om te kleden voor de intake om strandwacht te worden. We werden geblinddoekt naar buiten begeleid. Onderweg moesten we onder een zeil door kruipen en werden we flink nat gemaakt. Vervolgens moesten we over een bank klimmen en over een balk lopen. Toen mochten we eindelijk onze blinddoek afdoen. We begonnen met een gezamenlijke training, waarbij we burpees, push-ups en sit-ups deden. Daarna moesten we laten zien hoe goed we konden zwemmen, zodat we mensen in nood kunnen redden. Als beloning kregen we een proteïne shake om onze spieren te laten herstellen en groeien. Daarna mochten we vrij zwemmen, wat echt ontzettend leuk was om te doen.

Bij de lunch hebben we genoten van heerlijke boterhammen. Daarna trokken we onze reddingsvesten aan en smeerden we ons in met zonnebrandcrème. Vervolgens hebben we alle losse voorwerpen van de boot gehaald en op de kant gelegd, omdat we gingen leren hoe we moeten omgaan met het omslaan van de boot. Nadat de boot gecontroleerd was, moesten we hem laten omslaan en vervolgens een half uur lang al het water eruit scheppen. Nadat de boot helemaal leeg was, moesten we hem klaarmaken voor de nacht, omdat er een storm op komst was. Het team dat dit het beste en snelste deed, zou namelijk 200 punten verdienen. Natuurlijk hoopten we te winnen, maar dat was nog niet zeker. We werkten heel snel om alle spullen naar binnen te halen, want we zagen de storm snel naderen. Het begon hard te waaien, te onweren en te regenen. We hadden zelfs lekkage op de slaapkamer, maar we plaatsten snel een beker om te voorkomen dat er iets nat zou worden.

Nadat de storm was gaan liggen, speelden we nog even en genoten we van een heerlijk avondmaal. We aten gehakt met doperwten, aardappelen, wortels en maïs. Er gaan geruchten dat we straks nog gaan zeilen. Ik ben benieuwd wat de rest van de avond nog in petto heeft.

we zullen je missen lief dagboek,

Motto van de dag: Blijf binnen als het regent

Groetjes bootje 39

Tijn, Jurrijn, Rafael, Merlijn

Zaterdag 8 juli 2023

We waren op KD om te verzamelen, daarna gingen we met de auto naar de steiger maar de weg was geblokkeerd. Daardoor moesten we heel ver oprijden. Daarna moesten we op de sleep voor 5 uur ofso, en halverwege, na de Nijkerkersluis gingen we even zwemen. Na het zwemmen kwamen we langs een soort festival dat Trekker Trek heet, dat maakte heel veel herrie. Ook was er een overhypere commentator. We hebben heel veel gesnoept op de sleep en hebben bijna allemaal buikpijn. Toen we aankwamen moesten we ons bed klaarmaken en gingen we zwemmen en een gek spel doen, Koning Van Een Rijk. We moesten de boeven pakken en we gooide met modder want dat is heel goed voor je huid. Daarna moesten we uit het water om ons om te kleden en lekker te gaan eten. We hadden hamburgers met soep, en je kon kiezen tussen kippensoep en tomatensoep. Oohja! Het thema is KD-Watch!

Bootgroepje 38:
Jesper
Jurrijn
Joe
Thijs
Sven

Moto van de dag: WIJ GAAN WINNEN!