Zeeverkenners

Zeeverkenners

Na de juniorverkenners kom je bij de zeeverkenners. Hier kom je op je 12e binnen, en mag je tot je 16e blijven.
We zijn een gemengde groep met leuke jongens en meisjes.IMG-20181215-WA0006
Je houdt wel van een uitdaging en ook van gezelligheid? Dan is dit precies wat voor jou. De zeeverkenners zijn voor jou dan een leuke en plezierige vrijetijdsbesteding, je werkt samen, maar je ontwikkelt je zelf ook. Met je nieuwe vrienden en vriendinnen beleef je spelenderwijs leuke avonturen. Met 15 jaar kan jij al leiding geven aan je eigen bootbemanning. Hoe cool is dat? Zin in? Klik op de linkjes op onze info-pagina. op ons inschrijfformulier en kijk verder op deze site of op Facebook of Instagram.

  • Een bootsman: hij of zij heeft de leiding over de bak (bootbemanning), en is de schipper aan boord. Vaak is hij of zij ook de oudste en beschikt over de nodige diploma’s om veilig met de rest te kunnen varen.
  • Een kwartiermeester: hij of zij is de assistent van de bootsman en draaien samen de bak.
  • Overige bemanningsleden: zijn max. 6 personen. Dus 8 personen in een bak.

Verkvletten

De zeeverkenners hebben naast de zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00u. ook op woensdagavond opkomst van 19:00 tot 20:00u. De woensdagavond is bedoeld om je skills bij te werken, hiermee wordt bedoeld het leren van je (nautische) vaardigheden, omgaan met de boot, een kompas e.d. zodat je echt zeewaardig kan worden. Als je alle vaardigheden hebt afgetekend dan wordt je geïnstalleerd tot verkenner.

De leiding van de verkenners bestaat uit 6 tot 8 vrijwilligers. De meeste leiding komt vanuit de eigen groep.

Ook worden er cursussen gegeven in roeien en zeilen. Voor beide doe je examen en krijg je diploma’s: CWO-roeien (roeidiploma) en CWO I, II en III (zeildipoma’s).

Hier een kleine greep uit de activiteiten:
De zeeverkenners varen wekelijks op de Eem. Hier kunnen ze roeien, wrikken en zeilen, het zeilen gebeurt vaak bij de kleine en grote Melm te Soest. En maandelijks zeilen de zeeverkenners op de randmeren en zijn ze te vinden op het Eemmeer, Gooimeer en/of Nijkerkernauw. Het zomerkamp is bij een grote plas of meer, waar ze vele leuke en uitdagende activiteiten aangaan en beleven.

Foto AD 1Foto AD 3

Hierboven op de foto’s, onze nieuwe sleepboot per 2 maart 2019. (de oude RP51 van de vroegere Rijkspolitie uit Zwartsluis en later Sneek)

  • Bootwerk: de boten gaan in januari het water uit en worden dan geschilderd en het houtwerk geschuurt en gelakt.
  • Dropping: met je bak de weg terugvinden in het donker!
  • EWG: de Eemland Winter Games zijn ieder jaar in samenwerking met zeeverkennersgroep Cay Noya met spellen op het land.
  • ZuWaKa: dit is tijdens het pinksterweekend, een groot zeilevenement waar ook andere zeeverkennersgroepen komen uit de regio.
  • Zomerkamp: het hoogte punt van elke jaar! Wil je met met zomerkamp mee dan moet je geinstalleerd verkenner zijn. 2008 onderweg naar Friesland
  • Zeilwedstrijden: in september zijn de zeilwedstrijden tegen de andere zeeverkennersgroepen uit de regio.

Foto’s wat activiteiten:

IMG-20181215-WA0013 IMG-20181215-WA0011 IMG-20181215-WA0009 IMG-20181215-WA0008 IMG-20181215-WA0007