17 Oktober 2015

Zaterdag 17 oktober

Vandaag was de eerste zaterdag opkomst na de brand, maar de opkomst ging gewoon verder zoals normaal. We hadden zeilen en riemen te leen gekregen van andere groepen waardoor we dus gewoon normaal door konden gaan.
Van onze bak was niet iedereen er; alleen ik (Matthijs), Pepijn en Luc waren er. Luuk, Joost en Job waren er niet.
Eenmaal op het water gingen we het blauwe vinvis spel doen. De kiekuut had een aantal ballonen aan een lijntje liggen achter de boot, en de vletten moesten die proberen kapot te maken, en het liefst zo veel mogelijk. Het was erg grappig maar af en toe ook wel een beetje stressen.
Nadat de kiekuut geen ballonnen meer had gingen we verder met hetzelfde spel maar met een beetje andere regels; alle vletten kregen een paar ballonnen aan een touwtje van de leiding, die je achter de vlet moest vastknopen: je levens. De andere bakken moesten proberen dan de ander zijn levens kapot te maken.
Bij ons ging dat niet zo goed; Mark die had in de eerste paar minuten al al onze ballonnen kapot gemaakt. Maar het was wel heel grappig.
We gingen dus toen een beetje aan de kant liggen niks doen: chips eten en muziek luisteren. Maar toen gleed Pepijn uit in de modder, dat was wel grappig.
Toen we weer terug waren bij het ”clubhuis” gingen we nog even de boot schoonmaken en de spullen weer terug brengen naar de container en was de opkomst afgelopen.
-jvg