Loodsen Zomerkamp

Woensdag 20 juli 2016

Volendam

Nu de rest van de groep inmiddels haar guppen/kinders en andere leden weer terug heeft na een, voor velen, lang, vermoeiend maar vooral super leuk zomerkamp. Blijft er slechts één groep woeste strijders over op het ruime sop.

U raadt het al; de Loodsen. Maar maakt u zich vooral geen zorgen. Het zeilen wil goed lukken.
Na een tocht van een week richting het hoge noorden, waarbij kittige plaatsjes als Volendam, Enkhuizen en Lemmer warden aangedaan en af en toe ook nog een beetje geklust aan de sloep maar vooral heerlijk gevaren.

De tweede week had een ander gezicht, wat voornamelijk kwam door het soms belachelijke mooie weer, gevolgd door regen en harde wind. Desalniettemin werd er gewoon door Friesland getrokken. Heereveen, Leeuwarden, Sneek en Heeg hebben allemaal kennis leren maken met de gezelligheid die wij met ons mee brachten.

Dan nu de derde en laatste week van het zomerkamp. Dat nog in volle gang is. Vanuit Harlingen vertrokken onze nautische loodsen naar de “Richel”. Gelegen tussen Vlieland en Terschelling en de perfecte plek voor een lunch op locatie. Hierna werd de tocht naar Makkum voortgezet waar men voor het schemerdonker binnenliep. Inmiddels is het woensdag en zal de Sloep over enkele uren het schattige Volendam binnenlopen.

Al met al een geslaagd zomerkamp, de Sloep en haar, net aangepakte, romp houden het goed. De sfeer was goed en het weer over het algemeen ook.

Nu is het bijna tijd voor de sloep haar zomerslaapje en voor de loodsen die nog moeten uitvliegen naar verre oorden om dit te realiseren. Na de zomer een leuk programma met het overvliegen, een kampje met alle loodsen en de regionale zeilwedstrijden. De rest van het programma zal in de niet al te verre toekomst ook beschikbaar worden gesteld via deze en andere wegen.

Met vriendelijke groet,

De Loodschen