Zomerkamp Verkenners 2016

Het zomerkamp zit er weer op en wat hebben we genoten met elkaar!DSC_0623

Het zomerkamp 2016 was een enorm succes waarbij de strijd voor de opvolging van Koning Nebukadnezar de 69e, Heerser van Aalsmeer tot Kudelstaart centraal stond. Het was een week vol competitie en fanatisme. Iedere bak heeft de gehele week zijn stinkende best gedaan om de opvolger van Koning Nebukadnezar de 69e te worden. Er is door de tijden heen gestreden en gevochten om te laten zien wie zich als waardig opvolger van Koning Nebukadnezar de 69e kon presenteren.

Maar voordat iedereen aan deze strijd mag worden deelgenomen moeten de nieuwste deelnemers aan dit kamp eerst langs de heerser van alle oceanen, zeeën, binnenzeeën, meren, binnenmeren, plassen, kanalen, rivieren, beken en sloten. Oftewel Neptunes, beschermer van alles wat onderwater leeft. Wij kennen dit fenomeen als: De Doop.

De strijd begon op zondag morgen en liep door tot vrijdagavond. Tijdens verschillende spellen DSC_0389werden eigenschappen zoals: uithoudingsvermogen, kracht en snelheid gemeten, maar ook vaardigheden zoals: listigheid, strategie en tactiek.
Tijdens de strijd was er voor sommigen euforie, vreugde, jolijt en blijdschap. Anderen ging het minder goed af, met als gevolg dat zij ontgoocheld en ontdaan waren. Echter kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.

Natuurlijk moet er tijdens een kamp ook een beetje geklierd worden. Van de leiding naar de kinderen en vanaf de kinderen naar de leiding. Soms is dit een succes, soms ook niet. De leiding was vooral verrast toen zij ’s ochtends werd wakker gemaakt door hun Schipper, die de mededeling deed dat we “gehacked” waren. Wat bleek? De gehele kooktent lag vol met ballonnen. Dat is nog eens kleurrijk wakker worden!

Tijdens zo’n kamp zijn er natuurlijk ook wel eens tegenslagen, zo word het materiaal erg intensief gebruikt en gaat er soms het e.e.a. stuk.
Dit DSC_0563jaar hebben de bakken super voorzichtig gedaan met alle spullen wat slechts leidde tot een kapotte zijstag en een gebroken gaffel.(Waarbij het aangevaarde geen enkele schade betrof!) Hulde daarvoor! Zeker met de inachtneming dat er de gehele week een matige tot vrij krachtige wind is geweest. Het is niet eenvoudig om een boot dan in bedwang te houden.

Wat wellicht het leukste is om te merken dat is dat de competitie echt beperkt blijft tot de spellen. ‘S avonds als de deelnemers zelf mogen koken wordt het collectief opgezocht. Dat leidt tot het kopen van 4 kilo gehakt, om daar vervolgens met elkaar hamburgers van te gaan maken.(natuurlijk hebben ze aan eieren en bindmiddel gedacht, schrik niet ouders!) Het is fantastisch om op die manier samen te mogen en te kunnen werken.

Ondanks al deze leuke dingen gaat het er natuurlijk om wie de winnaar wordt van dit zomerkamp. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de afsluiting van het kamp in Amersfoort. Toen is gebleken dat in de Zeemeeuwen bak een waardige troonopvolger is gevonden! DSC_0429
Dit nadat Koning Nebukadnezar de 69e tragisch aan zijn einde kwam door het verraad van zijn eigen adviseurs.

Terug kijkend op de week was het een Fantastisch kamp! Ik heb gesmuld van iedereen met al zijn enthousiasme, fijne vakantie en tot na de zomer!

Namens de Zeeverkennersleiding,

Maarten

P.s. Foto’s van dit geweldige kamp zijn hier te vinden: https://goo.gl/photos/hcv9mkfkzHh9z3hR9