Junior lelievletten hebben plotseling laswerk nodig

Al 10 jaar hebben we onze vier junior lelievletten in de vaart. Toen gebruikt gekocht, 2 in Kampen en 2 in Soest en toevallig wel 4 op elkaar volgende nummers. Nu na 10 jaar bij ons in gebruik blijkt dat sommige zwaardkasten erg slecht worden. Dit hadden we echter nu nog niet verwacht en komt erg plotseling. Afgelopen voorjaar is vletje 39 al naar De Boer Metaaltechniek in Bleskensgraaf geweest voor een nieuwe zwaardkast/mastkoker, die was het slechtste er aan toe. Het was de eerste juniorvlet die daar ter reparatie kwam en werd gelijk helemaal opgemeten 😊. Deze is nu gelukkig weer helemaal in de vaart, hij moet mogelijk nog wel even terug voor een kleine aanpassing, we zien dat als een leermoment. Nu heeft Scouting Nederland een maritiem fonds. Hier hebben we een aanvraag gedaan voor een bijdrage in deze plotselinge onkosten. Hopelijk wordt de aanvraag gehonoreerd. Dan zijn het volgend vaarseizoen alweer 3 vletten tip top in orde.